Meteen naar de inhoud

Landgoed Tenaxx

Dinopark Landgoed Tenaxx

Ga miljoenen jaren in de tijd terug en beleef een onvergetelijk avontuur vol dinosaurussen.

Om te laten zien hoe bomen en dieren samen loop van miljoenen jaren zijn geëvolueerd, zijn op het terrein meer dan twintig levensgrote dinosaurussen geplaatst die beginnen te brullen als je ze nadert. Bomen en dinosaurussen vormen een fascinerend oerlandschap. 

Ga op avontuur tijdens de Dino-Experience of test je skills op de survival obstakels.

Arboretum

Het arboretum “De Hangende Tuinen” bestaat uit ongeveer 4.000 bomen, verdeeld over bijna 1000 soorten en varianten. Het is net als andere arboreta op traditionele wijze ingedeeld in werelddelen: Azië (Japan, China, Himalaya), Amerika en Europa.

Treurbomen vormen het centrale thema van de bomenverzameling. Treurbomen zijn een bijzondere variant. Ieder een kent de treurwilg, maar wist u dat er ook treurkastanjes en treurnaaldbomen zijn? In het arboretum zijn de ‘gewone’ varianten en de treurvarianten van diverse boomsoorten naast elkaar geplant. Hier wordt zichtbaar welke enorme variatie erbinnen een soort bestaat, maar ook de onderlinge verwantschap van uiteenlopende soorten.

 

Miniatuurpark "Het Grootse Noorden"

Het miniatuurpark omvat bijna 80 miniaturen (schaal 1:25, net als in Madurodam) van karakteristieke, markante huizen, gebouwen, torens, molens etc. in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Deze miniaturen zijn bijna allemaal afkomstig van het voormalige Miniatuurpark Appelscha, dat bestond van 1989 tot 2007.

Te zien zijn o.a.: de Martinitoren, station Groningen, het hunebed bij Borger, de Jaknikkers van Schoonebeek, het kerkje van Wieuwerd (met mummies!), vuurtoren de Brandaris en nog veel meer! De natuurgetrouwe miniaturen, die met grote precisie vervaardigd zijn, vormen een fantastisch schouwspel. Wandelend door het prachtige park krijg je een uniek overzicht van de markante bouwwerken en bezienswaardigheden van Noord-Nederland.

Landgoed Tenaxx